Salg af hestejendomme, Jylland, Sjælland og Fyn
author
Ring/SMS +45 30 50 6000

Landejendom med mulighed for heste – 34 ha mark, skov, sø

 • 6.995.000 DKK
Sølunden 27, 8620 Kjellerup
Til Salg
Landejendom med mulighed for heste – 34 ha mark, skov, sø
Sølunden 27, 8620 Kjellerup
 • 6.995.000 DKK

Beskrivelse

Helt fantastisk og idyllisk landejendom på 34 ha – og med rig mulighed for heste eller andet dyrehold.

 

Åbne marker omkranset af store træer og mindre skovarealer, enge, søer, gamle egetræs- og bøgetræskove – og ikke mindst – masser af dyreliv. Her findes rådyr, dådyr,  kronvildt, harer, snepper og fasaner – ejer har indrettet et fasanvoliere i skoven kun 100 m fra ejendommen.

Hele ejendommen er samlet i ét stykke omkring bygningerne, og består af ca. 6 hektar gammel ege- og bøgeskov og 11 hektar løvskov, som er plantet i 2009 efter reglerne om naturgenopretning. Skoven består af ca. 15 forskellige løvtræer og er målrettet føde og skjul til insekter og dyr – særligt rådyr, krondyr og fasaner. De sidste 17 ha består af marker placeret mellem skovene og et mindre åbent engareal.

Stuehuset er en arkitekttegnet fuldmuret kvalitetsvilla på 247 kvm opført i år 1996. Alt fremtræder lyst og lækkert med masser af gode lysindfald. Køkken og badeværelser er fornyet i 2012, så alt er tidsvarende. Huset fremtræder generelt meget vel vedligeholdt og fuldstændigt indflytningsklart. Moderne indretning, gulvvarme i hele stueetagen og IHC styring på alle el installationer – mod et beskedent beløb kan styresystemet opgraderes således at lys, varme og alarm kan styres via en app på smartphone. Ejendommen har energimærke C.

Stilen er landlig – gedigen murermesterstil og med sprossede vinduer. Fra stuen er udbygget en stor rund karnap med vinduespartier fra gulv til loft – smukt afrundede med buer for oven. Herfra har man den mest fantastiske udsigt ned over en meget smuk og velanlagt baghave og videre mod marker med flere klynger af skovarealer, der omkranser de mere åbne vidder. Fra karnappen kan man dagligt nyde synet af ejendommens dyreliv – og ofte på meget nært hold. Den runde karnap har 2 udgange til en ca. 120 kvm stor fliseterrasse, der omkranser tre af stuehusets sider. Der er således altid et sted, hvor man er sikret læ og hvor solen kan nydes.

Førstesalen er ligeledes indrettet med masser af lys rum i tankerne. Der er lofter til kip og fritliggende bjælker i alle rum – incl. badeværelset. Store kviste på begge sider af bygningen giver yderligere god rumfornemmelse. Den buede, sydvendte balkon giver facaden et prægtigt udtryk, og fra balkonen har man en fantastisk udsigt over haven, skoven og markerne. Stue og værelser har massive plankegulve fra TRIP-TRAP. Badeværelset er indrettet med væghængt toilet, bruseniche og spabad – her er naturligvis gulvvarme.

Gårdspladsen foran stuehuset er smukt omkranset af 3 længer. Her findes en staldlænge opdelt i 2 afdelinger på i alt 291 kvm. Herudover en stor ladebygning også velegnet som maskinhus på i alt 289 kvm og til sidst en længe på 237 kvm, hvor der er indrettet 57 kvm dobbelt garage med to rulleporte, et stort køkken/alrum til når der skal være fest på ca. 65 kvm og et festlokale/jagtstue på ca. 75 kvm. Herudover værksted og fyrrum på ca. 40 kvm. Der er indlagt varme i både festlokale, i køkken/alrum og i garagen.

Bag gårdspladsen ligger der ved indgangen til den gamle bøgeskov et mindre maskinhus på 34 kvm – velegnet til evt. hønsegård eller andet.

Afstande:
Med henholdsvis 17 og 27 km til Viborg og Silkeborg er der god mulighed for at benytte sig af byernes faciliteter. I nærområdet finder man Stendal Plantage kun 700 m fra bageste del af grundstykket – her er der mulighed for rigtig lange og hyggelige rideture. Indkøb og skole findes i Thorning, som ligger kun 5 min.´s kørsel fra ejendommen. Der er kun 1 km til hovedvej A13 og på ca. 15 min. når man motorvej, der fører til både Herning, Silkeborg og Aarhus. Der er 45 minutters kørsel til Århus centrum.

Miljø:
Ejendommen har ingen miljømæssige problemer. Nærmeste vindmøller er opsat ca. 7 km. fra ejendommen. Der er ingen højspændingsmaster eller mobilmaster og ingen solcelleparker.   Man kan periodevis svagt høre trafikstøj fra hovedvej A13.   Folketinget har besluttet at anlægge ”Ny Hærvejsmotorvej”, der vil blive ført enten vest eller øst om Viborg, og dermed enten vest eller øst om ejendommen. Selve fastlæggelse af motorvejen er nu besluttet, og den endelige beslutning om enten vest eller øst vil blive truffet ultimo 2024. Afstanden til en vestlig linjeføring vil blive 1.150 m fra ejendommens stuehus, altså 700 m længere væk end den nuværende hovedvej A13. Politisk er det oplyst, at motorvejens asfaltbelægning vil være støjsvag, og det forventes at motorvejen bliver gravet ned i niveau. Ved denne linjeføring vil afstanden fra til- og afkørsel være ca. 3 km. fra ejendommen.
En østlig linjeføring vil være ca. 3 km. væk.

Ejendommens indtægter : 
8 HA af ejendommens jord (nordøst for ejendommen) er forpagtet ud til en økologisk landmand for en årlig forpagtningsafgift på. 25.870 kr. excl. moms. EU støtten for den resteredende del af ejendommen forventes i 2023 at udgøre 31.768 kr. Samlet indtægt for jorden vil således udgøre 57.638 kr.

Skitsetegning

image

Description:

image

Description:

image

Description:

Detaljer

Updated on maj 23, 2024 at 4:42 pm

  Øvrige detaljer

  • Kontantpris: 6.995.000
  • Udbetaling: 350.000
  • Ejerudgift: 2.735
  • Brutto/netto: 41.204/32.572
  • Boligareal: 247 kvm
  • Stald + lade + hønsehus: 614 kvm
  • Garage, jagtstue, festlokale, køkken/alrum : 237 kvm
  • Grundareal: 342.231 kvm

  Kontakt information

  Se oversigt
  Warming Hesteejendomme & Liebhaverboliger

  Forespørgsel på ejendom

  Oversigt

  Ejendoms ID: 510
  • Hesteejendom, Lystejendom, Skovejendom, Liebhaverejendom, Landejendom
  • Ejendoms type
  • 4
  • Soveværelser
  • 2
  • Badeværelser
  • 1
  • Garage
  • 247
  • 1996
  • Bygningsår
  TEST

  Compare listings

  Compare
  Warming Hesteejendomme & Liebhaverboliger
  • Warming Hesteejendomme & Liebhaverboliger